x
    ARTYKUŁY PODSTRONY

    SERWATKA W PROSZKU

    Serwatka w proszku powstaje poprzez proces odparowania wody z serwatki płynnej.
    Dzięki procesowi rozpyłowego suszenia otrzymujemy serwatkę w proszku, która ma bardzo duże zastosowanie w przemyśle spożywczym.
     
    Przy produkcji serów podpuszczkowych oraz dojrzewających otrzymywana jest serwatka słodka,
    przy produkcji twarogów serwatka kwaśna. Produkuje się również serwatkę mieszaną.
     
    Serwatkę w proszku stosuje się głównie do produkcji lodów, jogurtów, czekolady, pieczywa, serów przetworzonych oraz napojów mlecznych i koktajli. Serwatka w proszku może zawierać od 8%-14% białka.
     
    Opakowania:
    • Worek 25 kg netto
    • opakowanie typu „big bag”
    Termin ważności:
    • 12 miesięcy od daty produkcji.