x
    ARTYKUŁY PODSTRONY

    MLEKO W PROSZKU ADPI

    Mleko w proszku, powszechnie nazywane proszkiem mlecznym, zawiera wszystkie składniki zawarte naturalnie w mleku, lecz w większych ilościach, co jest wynikiem odparowania wody.

    W procesie technologicznym produkcji mleka w proszku usuwana jest wyłącznie woda, a normalizowaniu ulega głównie zawartość tłuszczu.

    W zależności od zawartości tego składnika produkowane jest jako mleko pełne, odtłuszczone lub mleko

    o obniżonej zawartości tłuszczu.

    Mleko w proszku stanowi źródło witamin i składników mineralnych, takich jak: magnez, wapń, cynk, potas

    i fosfor.

    Białko zawarte w mleku w proszku zawiera cenne aminokwasy, np. izoleucynę, leucynę, lizynę, histydynę, metioninę, fenyloalaninę, walinę, treoninę i tryptofan, które mają zasadnicze znaczenie w prawidłowym funkcjonowaniu organizmu.

     

    Opakowania:

    • Worek 25 kg netto
    • opakowanie typu „big bag”

    Termin ważności:

    • 12 miesięcy od daty produkcji